Sperma bestellen

 

rietjes 2

 

 

 

U kunt sperma bestellen via ons online sperma bestelformulier .

 

Bij vragen en advies over de stierkeus kunt u contact opnemen met de vereniging liefst via de mail maar anders via onderstaand telefoonnummer:

Vereniging Het Brandrode Rund
Kraanven 23
5175 PE Loon op Zand
Tel. 0416 361 579 of 0622 495 100


E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of
penningmeester@hetbrandroderund.nl

Bestel sperma van Brandrode stieren tenminste twee weken voor de te verwachten inseminatie.

De prijs bedraagt, incl. verwerkingskosten door CR Delta €25,50 per dosis. 

Voor niet-leden geldt een tarief van €35,00 per dosis.

Vermeld bij bestelling naam, adres, UBN, aantal doses en stiernummer of stiernaam. Ook bij welke KI organisatie het sperma bewaard moet worden. Bij gebruik van een eigen spermavat of dat van de buren gaarne het adres vermelden bij wie het sperma geleverd moet worden. (NB. Hou bij de bestelling rekening met een leverings- en verwerkingstijd van minimaal 6 dagen werkdagen).

Tip voor eigenaars van één of twee vrouwelijke brandrode runderen:

 

Heeft u één of twee vrouwelijke brandrode runderen en u bestelt hiervoor sperma dan is het aan te raden om bij één koe minstens twee doses sperma te bestellen en bij twee koeien minstens drie doses te bestellen. Mocht de koe na drie weken tochtig worden dan heeft u in ieder geval sperma beschikbaar en hoeft u niet opnieuw drie weken te wachten. Is de koe na de eerste inseminatie tochtig en u laat haar opnieuw insemineren dan is het aan te raden om weer opnieuw sperma te bestellen voor een eventuele nieuwe tochtigheid.

 

   rietjes Brandroden 49